Princip rada Trgomasa

Registracija

Da bi mogao objavljivati oglase za prodaju svojih mašina potrebno je da se korisnik prvo registruje. Klikom na dugme Registracija u izborniku korisnik dolazi na stranicu sa pregledom pretplatničkih paketa na Trgomasu. Izborom odgovarajućeg paketa ulazi se u proces registracije i potrebno je slijediti upute. Nakon provedene registracije korisnik postaje Prodavač i može koristiti Trgomas kao svoju platformu sa svim mogućnostima koje imaju prodavači na Trgomasu.

Profil Prodavača i stranica Prodavača

Svaki registrovani Prodavač nakon prijave na Trgomas ima pristup svom profilu (Profil prodavača). Na svom profilu Prodavač može objavljivati oglase, upravljati oglasima (izmjena i brisanje) i upravljati sa svojom pretplatom na Trgomasu. Također svaki Prodavač dobija svoju stranicu, tj. svoju trgovinu,  koja se nalazi u listi Prodavači. Sa svog profila Prodavač upravlja postavkama svoje stranice (opis, fotografije, kontakt podaci, lokacija, oglasi). Maksimalan broj oglasa koji može u jednom momentu biti postavljen od strane jednog prodavača je u skladu sa izabranim pretplatničkim paketom.

Prijava / Odjava

Da bi pristupio svom profilu potrebno je da se prodavač prijavi na Trgomas klikom na dugme Prijava. Odjava se može izvršiti klikom na dugme Odjava ili na dugme za odjavu koje se nalazi u izborniku na Profilu prodavača.